Välkommen till Kalmar

Kalmar är en kuststad med gamla anor, charm och karaktär. Men det är också en modern universitetsstad med visioner. Här byggs det nya bostäder i alla former och oavsett om du väljer att bo på centrala Kvarnholmen, i något av bostadsområdena en bit från centrum eller i lantlig idyll med närhet till stan, är det aldrig långt till den service du behöver. Här erbjuds både små och stora evenemang under hela året. Avstånden är små och du hinner med mer av livets goda.

Välkommen du med!

Välkommen att flytta till Kalmar

Kalmar växer

Det byggs och satsas som aldrig förr i hela kommunen och vi är nu över 70 000 invånare.

Residensstaden Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kalmar ska fortsätta vara en av Sveriges mest hållbara kommuner och ett föredöme inom miljöområdet. FN:s Agenda 2030 för hållbar utveckling, som världens ledare har förbundit sig till, är vägledande för allt arbete i vår kommun.

Över 90 procent av Kalmarborna säger att de kan rekommendera andra att flytta hit.

Välkommen till Kalmar du med!

Kvinnlig löpare som springer med Ölandsbron i bakgrunden.

Upplevelser året runt

Närheten till kusten och naturen sätter sin prägel på livet här och det är lätt att hitta egna små smultronställen. Konserter, utställningar, teaterföreställningar och idrottsevenemang avlöser varandra. Och  runt 400 föreningar är redo att förgylla din fritid. Det är bland annat därför Kalmar har utsetts till Årets Sommarstad flera år i rad.

Uppleva och göra i Kalmar

Kalmars officiella besökswebb

Linnéuniversitetet i Kalmar

Modern universitetsstad

Linnéuniversitetet är ett modernt och internationellt universitet – med utbildning och forskning i Kalmar och Växjö. I möten mellan universitetet, näringslivet och samhället föds spännande och nyskapande idéer. De nya lokalerna på Universitetskajen invigdes 2021 och nu märks det ännu tydligare att var tionde Kalmarbo är student.

Linnéuniversitetet – Ett modernt universitet i Småland

Kalmar – en riktigt bra studentstad!

Kalmar har ett företagsklimat i topp.

Företagsklimat i topp

Här finns ett starkt näringsliv som vilar på tre ben; tjänsteföretag, tillverkning och handel. Ett bra företagsklimat gör att våra drygt 7 000 företag växer och utvecklas. I regionen hittar du också landets mest expansiva gröna näringar.

Kalmars näringsliv

En flicka i skogen en höstdag

En bra skola

Hos oss har alla rätt till en bra skola, oavsett eventuella behov av särskilt stöd. För oss är det grunden för en hållbar skola i utveckling – i ett Kalmar för alla! Våra skolor finns i hela Kalmar kommun, nära där barnen bor.

Utbildning och barnomsorg i Kalmar

Kalmar slott

Historiska Kalmar

Kalmar Slott har en historia som sträcker sig tillbaka till 1100-talet. Det var här Kalmarunionen undertecknades 1397 och redan under Vasakungarnas tid på 1500-talet fick slottet sitt nuvarande utseende. Staden har med sin kullersten, arkitektur och sina stenhus från 1600-talet bevarat minnet av svensk stormaktstid.

Kalmar slott – Ett riktigt slott

Kalmar Öland Airport

Goda kommunikationer

Kalmar Öland Airport har flera dagliga avgångar till Stockholm och ligger bara tio minuter från Kalmar city. Flera gånger i veckan har flygplatsen även direkttrafik till Frankfurt,  en av Europas största hubbar, varifrån du enkelt tar dig vidare ut i världen. Under året har du dessutom möjlighet att resa med charter till flera varma och härliga resmål direkt ifrån Kalmar.

Väljer du tåget går flera direkt till Köpenhamn/Kastrup, Göteborg och Linköping som gör att du lätt kommer vidare till både resten av Sverige, Europa och ännu längre.

Välkommen till vida världen och Kalmar Öland Airport

Välkommen att flytta till Kalmar.

Kalmar Come Together

På Kalmars inflyttarträffar möter du nya bekantskaper under trevliga former. Det blir lite afterwork-känsla på någon av stadens restauranger eller pubar, eller också så går vi på stadsvandring eller hittar på något annat spännande. Du kan även passa på att ställa frågor till inflyttarlotsen, som är värd för träffarna.

Välkommen och lär känna Kalmar

http://Ett%20par%20fikar%20vid%20kusten.