Möjligheter till karriär

Välkommen till Smålandskusten! Här behöver du inte välja mellan din egen karriär och annat du tycker är viktigt i livet. Med rimliga kostnader för bra boenden och ett lugnare tempo får du enklare ihop livspusslet. Här känns dagarna längre och du får mer tid till det du vill. Det finns flera fina boenden nära små, mysiga byar och städer eller vid vackra skogar och skärgårdar.

Vid havet eller skogen. I stadsmiljö eller nära naturen. Alltid nära till upplevelser på fritiden. En kvart efter jobbet kan du bada i havet eller i en vacker insjö, spela golf eller sitta på hästryggen. På sommaren blomstrar länet av aktiviteter, evenemang och turister. När de åker hem är vi kvar i paradiset med semesterkänsla och livskvalitet i vardagen året om.

Vi har mängder av arbetsgivare som vill välkomna dig som ny medarbetare, klicka in på en bransch som passar dig och hitta din nästa arbetsgivare.

Utbildning

Är du intresserad av att studera i vårt län? Vi har ett stort utbud av utbildningar både för dig som vill vidareutbilda dig eller skaffa en grundutbildning. Linnéuniversitetet i Kalmar erbjuder en mängd olika universitetsutbildningar, utöver det finns YH-utbildningar, folkhögskolor och kommunala vuxenutbildningar i hela länet.

Läs mer
Kvinna står och funderar och tittar ut genom ett fönster.

Starta eget företag

Eller kanske du väljer ett nytt spännande arbetsliv genom att starta eget? Det startar cirka 1 200 nya företag i Kalmar län varje år, främst inom handel, bygg, konsultverksamhet och service. Om du har en idé eller ett innovativt företag kan du få hjälp av Kalmar Science Park eller Atrinova.