Besöksnäring & handel

Kalmar län är en av Sveriges största turismregioner med en stor och växande besöksnäring som bygger på länets höga natur- och kulturvärden. I nuläget är det sommarmånaderna som genererar flest besökare, där ligger vi på en fjärde plats i Sverige efter storstadsområdena.

Här finns det möjligheter för dig som vill arbeta på ett slott, en resort eller kanske på ett hotell. Med stora besöksanledningar som Astrid Lindgrens Värld, Kalmar Slott och hela Öland erbjuds stora karriärmöjligheter. Till stor del består näringen av mindre aktörer och vi ser allt fler som satsar inom naturturism.

Länet erbjuder ett stort utbud av restauranger och för dig med ambitioner så finns här ett utbud med prisbelönta restauranger och konditorier. Vill du syssla med mathantverk så växer antalet aktörer som erbjuder närproducerat och matupplevelser.

Handeln är en självklar ingrediens i besöksnäringen i dag. I länet finns en variation av stadskärnor, externa handelsområden och gott om både fristående butiker och kedjebutiker. För dig som vill göra karriär inom handel finns ett stort utbud.