Välkommen till Oskarshamn

Oskarshamn ligger strategiskt beläget i en av världens vackraste skärgårdar. Här finns färjetrafik till Gotland och Öland och hamnen har även nationell och internationell godstrafik.
Här finns ett starkt näringsliv med stolta traditioner. Stora arbetsgivare som Scania, bygghemma.se, OKG, SKB, Elajo, SAFT AB och Liljeholmens Stearinfabrik finns alla här. Oavsett var i Oskarshamn du bor så har du nära till naturen och skärgården. Här finns över 500 sjöar och 5 000 öar att utforska.
Arena Oskarshamn erbjuder bland annat SHL hockey och den fantastiska sommarfestivalen Latitud 57 lockar närmare 9 000 besökare.

Morfar och barn leker med vattenkanna.

Välkommen hem till Oskarshamn

På Flanaden finns under perioden 17 december till 9 januari en utställning i forna Franssons Blommors skyltfönster, med information som riktar sig till dig som kanske just nu sitter med hemlängtan. Kom och kika – du är så välkommen hem!

Läs mer
Två tjejer som cyklar i Oskarshamn

Hemlängtan

Har du hemlängtan? Vi längtar också efter dig. Vi vill ha dig tillbaka till stan, vi behöver dig och dina erfarenheter för att utvecklas och växa. Här finns jobb i såväl service- och vårdsektor som i högteknologiska spetsföretag, attraktiva boenden finns till salu och villatomter bereds för dig att bygga hus på. Du får nära till allt – och tid för det du vill!

Läs mer
Familj som shoppar i Oskarshamn

Få mer information

Vi erbjuder även ett litet inspirations- och informationskit som vi kan skicka ut till dig som funderar på att flytta till Oskarshamn eller om du vill tipsa någon om Oskarshamn som plats att leva, bo och jobba på. Mejla oss på info@oskarshamn.com meddela till vilken postadress det ska skickas.

Läs mer

Nyinflyttarträffar

Vi är så glada att du har planer på att flytta till Oskarshamn. För att du ska komma in i gänget, känna dig som hemma och få möjlighet att få reda på lite mer om Oskarshamn så anordnar vi aktiviteter för dig som just flyttat hit. Varmt välkommen på nyinflyttarträffarna!
Läs mer om träffarna här!