Tid till karriären

Arbetsmarknaden är en dynamisk mix av nytt och gammalt. Allt från IT och design till traditionell industri och livsmedel. Många spännande jobb – inom både privat och offentlig verksamhet. Intressanta utbildningar på Linnéuniversitetet och yrkeshögskolor.

Tid till livskvalitet

Lite enklare att leva och en rimlig kostnad för ett bra boende. Vid havet eller skogen. I stadsmiljö eller nära naturen. Alltid nära till upplevelser på fritiden. En kvart efter jobbet kan du bada i havet eller i en vacker insjö, spela golf eller sitta på hästryggen. På sommaren blomstrar länet av aktiviteter, evenemang och turister. När de åker hem är vi kvar i paradiset med semesterkänsla och livskvalitet i vardagen året om.

Tid till aktiviteter

Här får hela familjen ett bra liv och barnen en trygg uppväxt. Nära till bra skolor och barnomsorg. Gott om aktiva föreningar, idrott, kultur och nöjen, där du får plats utan att behöva stå i kö.

Tid till resor

Kalmar Öland Airport har flera dagliga avgångar till Stockholm. Och med direkttåg till Linköping, Göteborg och Köpenhamn/Kastrup kommer du enkelt vidare ut i världen. E22:an går som en pulsåder genom länet. Du pendlar enkelt med tåg, buss och bil.