Tid till det du vill

 

Vill du få ut mer av livet? Är du trött på köer, trångboddhet och tidsbrist? Längtar du efter att bryta upp och inte behöva välja mellan din egen karriär och annat du tycker är viktigt i livet? Då är det kanske dags att flytta till Kalmar län. Med ett bra och prisvärt boende och ett lugnare tempo får du ihop livspusslet. Dagarna känns längre och du får mer tid till det du vill!

Man som svetsar på Elajo

Tid till karriären

Arbetsmarknaden är en dynamisk mix av nytt och gammalt. Allt från IT och design till traditionell industri och livsmedel. Många spännande jobb – inom både privat och offentlig verksamhet. Intressanta utbildningar på Linnéuniversitetet och yrkeshögskolor.

Läs mer
Flyttahit_unicorn

Tid till livskvalitet

Lite enklare att leva och en rimlig kostnad för ett bra boende. Vid havet eller skogen. I stadsmiljö eller nära naturen. Alltid nära till upplevelser på fritiden. En kvart efter jobbet kan du bada i havet eller i en vacker insjö, spela golf eller sitta på hästryggen. På sommaren blomstrar länet av aktiviteter, evenemang och turister. När de åker hem är vi kvar i paradiset med semesterkänsla och livskvalitet i vardagen året om.

Läs mer
FLyttahit_hittaut

Tid till aktiviteter

Här får hela familjen ett bra liv och barnen en trygg uppväxt. Nära till bra skolor och barnomsorg. Gott om aktiva föreningar, idrott, kultur och nöjen, där du får plats utan att behöva stå i kö. Spana in alla våra kommuner för att se vilken som passar dig!

Läs mer
Res med KLT i Kalmar län

Tid till resor

Kalmar Öland Airport har flera dagliga avgångar till Stockholm samt avgångar till Frankfurt och ett antal charterresmål. Och med direkttåg till Linköping, Göteborg och  Köpenhamn/Kastrup kommer du enkelt vidare ut i världen. E22:an går som en pulsåder genom länet. Du pendlar enkelt med tåg, buss och bil.

Läs mer